Zapékané brambory s řepou a hlívou
- Přidat foto
-
Reklama
Bezmasé jídlo, které ovšem neztrácí atraktivitu a výbornou chuť. Díky pečené červené řepě je příjemně nasládlé a hlíva ústřičná zůstane hezky křupavá.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Červenou řepu dáme vařit asi na 30 minut. Měla by jít oloupat ale nebýt úplně měkká. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli na proužky, očištěnou mrkev na kolečka. Hlívu očistíme a natrháme na větší kousky.
2.
Zapékací mísu si vymažeme sádlem s prolisovaným česnekem. Na vymazání použijeme 2 stroužky česneku, ostatní 2 prolisujeme do směsi brambor.
3.
Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory, hlívu a zeleninu dáme do větší misky a dobře okořeníme. Koření může být i více, brambory hodně nasáknou.
4.
V misce dlouze a důkladně promíchat spolu s kořením a prolisovaným česnekem.
5.
Přendat do zapékací misky a podlít trochou vody. Přiklopit poklicí.
6.
Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut. Poté vylejeme z pekáče všechnu vypečenou vodu a zalijeme smetanou. Nahoru dáme plátkový sýr. Pečeme odklopené dalších 20 až 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 42 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
823.91 kcal |
Protein |
26.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
83.54 g
18.99 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
38.79 g
20.63 g
|
Reklama
Reklama