Bulgur se směsí zeleniny a marinovaným tofu
- Přidat foto
-
Reklama
Během vysokých teplot nemáme chuť na těžká jídla. Hodně jsme si oblíbili bulgur na různé způsoby. Zkuste třeba právě tento dnešní recept.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Bulgur si připravíme podle postupu na sáčku. Já zaliji bulgur vroucí vodou alespoň centimetr nad povrch, mírně osolím, zakryji a nechám bobtnat.
2.
Na olivovém oleji zpěníme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, drobné růžičky brokolice a restujeme. Již můžeme osolit, opepřit, okmínovat. Poté přidáme pokrájené rajče, cuketu a ředkvičky a restujeme dál. Tofu si pokrájíme na kostičky a přidáme k zelenině. Pokračujeme v restování. Není potřeba nijak podlévat, stačí nám tekutina, kterou pustí zelenina. Nakonec přidáme nadrobno pokrájený česnek.
3.
Připravený bulgur přidáme do směsi zeleniny, klidně i se zbytkem vody, je-li jí malé množství (např. po dně). Dobře promícháme a chvilku podusíme, aby se spojily všechny chutě. Kdo bude mít chuť, může servírovat sypané strouhaným sýrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 23 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
376.96 kcal |
Protein |
19.28 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
53.28 g
4.15 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.95 g
1.03 g
|
Reklama
Reklama