Brambory zapečené s mletým masem, indickým kari a smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
Hledáte tipy na bramborové pokrmy? Rozhodně vyzkoušejte tuto zapečenou dobrotu, budete se olizovat.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vaříme do poloměkka. V hlubší pánvi na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme směs mletého masa, osolíme a chvíli restujeme. Přidáme sladkou papriku a indické kari a pokračujeme v restování. Poté zalijeme smetanou, promícháme, necháme prohřát a odstavíme.
2.
Na dno pekáčku poklademe vrstvu poloměkkých brambor. Tuk pod ně nedáváme, z masové směsi ho budeme mít dost. Na bramborovou vrstvu rozprostřeme vrstvu masovou. Trošku sosíku si necháme na polití vrchní vrstvy brambor.
3.
Nakonec zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě asi na 200 stupňů zapékáme dozlatova.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,039.95 kcal |
Protein |
41.09 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.71 g
4.68 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
77.13 g
32.52 g
|
Reklama
Reklama