Křehká ovocná buchta

Výborná ovocná buchta s tenkým těstem. Zachutná připravená z čerstvého i z kompotovaného ovoce.

Reklama

Ingredience

Posypka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo. Přilijeme mléko a jogurt. Chvíli šleháme.
2.
Jako poslední vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
3.
Kompotované ovoce překrojíme na menší kousky. Hodí se meruňky, švestky nebo třešně.
4.
Těsto nalijeme na nízký plech s pečícím papírem a rozetřeme do okrajů. Těsta musí být velmi tenká vrstva, hodí se na větší plechy. Poklademe ovocem.
5.
Posypku smícháme vidličkou a promačkáme rukou. Nasypeme na ovoce.
6.
Pečeme na 180 stupňů asi 30 až 40 minut.

Od: Iva V, 1.9.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
330.14 kcal
Protein
5.78 g
Sacharidy
z toho cukr
46.71 g
26.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.50 g
8.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama