Brokolice zapečená s vejcem, smetanou a sýrem

Naše rodina miluje zapečené pokrmy všeho druhu. Není divu, že jsme si také oblíbili zapečenou brokolici.

Reklama

Ingredience

Jako příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brokolici očistíme, rozebereme na menší růžičky a propláchneme vodou. Necháme okapat. Do hlubší pánve kápneme trochu oleje a brokolici v ní „poválíme“ spolu s nadrobno pokrájenou cibulí a česnekem. Nepodléváme. Brokolice si uchová původní svěží zelenou barvu. Jen si dáváme pozor, aby se nám nepřipekl česnek a tím pádem nezhořkl.
2.
Když je brokolice poloměkká, osolíme ji, opepříme a vložíme na dno vymazaného pekáčku. Zeleninu zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou.
3.
Nakonec posypeme vrstvou nastrouhaného sýra a zapékáme dozlatova asi při 200 stupních. Podáváme s vařenými brambory.

Od: Šárka75, 1.9.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 31 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
561.49 kcal
Protein
24.49 g
Sacharidy
z toho cukr
34.32 g
6.54 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.15 g
21.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama