Brokolice zapečená s vejcem, smetanou a sýrem
- Přidat foto
-
Reklama
Naše rodina miluje zapečené pokrmy všeho druhu. Není divu, že jsme si také oblíbili zapečenou brokolici.
Reklama
Ingredience
Jako příloha
Postup přípravy
1.
Brokolici očistíme, rozebereme na menší růžičky a propláchneme vodou. Necháme okapat. Do hlubší pánve kápneme trochu oleje a brokolici v ní „poválíme“ spolu s nadrobno pokrájenou cibulí a česnekem. Nepodléváme. Brokolice si uchová původní svěží zelenou barvu. Jen si dáváme pozor, aby se nám nepřipekl česnek a tím pádem nezhořkl.
2.
Když je brokolice poloměkká, osolíme ji, opepříme a vložíme na dno vymazaného pekáčku. Zeleninu zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou.
3.
Nakonec posypeme vrstvou nastrouhaného sýra a zapékáme dozlatova asi při 200 stupních. Podáváme s vařenými brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 31 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
561.49 kcal |
Protein |
24.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.32 g
6.54 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.15 g
21.76 g
|
Reklama
Reklama