Krůta na zelenině

Krůtí maso je mnohem lahodnější než kuřecí, jen vyžaduje delší pečení. Neváhejte tento čas navíc obětovat. Odměna stojí za to. Pečená zelenina slouží místo přílohy.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krůtí stehna omyjeme. Cibuli nakrájíme na pásky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
2.
Z řapíkatého celeru odlomíme 2 stonky a nakrájíme. Řepu předvaříme asi 20 minut, oloupeme a nakrájíme.
3.
Do pekáče dáme olej a všechnu nakrájenou zeleninu. Přidáme vegetu a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme.
4.
Krůtí stehna okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Vložíme na zeleninu a pekáč uzavřeme, nepodléváme.
5.
Pečeme na 150 stupňů asi 3 hodiny. Na konci pečení odklopíme víko a dopékáme na vyšší stupeň kůži dozlatova.

Od: Ráďa 78, 3.9.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
3 hod vaření
3 hod 15 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 35 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
490.52 kcal
Protein
37.63 g
Sacharidy
z toho cukr
24.35 g
12.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.22 g
6.32 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama