Krůta na zelenině
Krůtí maso je mnohem lahodnější než kuřecí, jen vyžaduje delší pečení. Neváhejte tento čas navíc obětovat. Odměna stojí za to. Pečená zelenina slouží místo přílohy.
Reklama
Postup přípravy
1.
Krůtí stehna omyjeme. Cibuli nakrájíme na pásky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
2.
Z řapíkatého celeru odlomíme 2 stonky a nakrájíme. Řepu předvaříme asi 20 minut, oloupeme a nakrájíme.
3.
Do pekáče dáme olej a všechnu nakrájenou zeleninu. Přidáme vegetu a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme.
4.
Krůtí stehna okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Vložíme na zeleninu a pekáč uzavřeme, nepodléváme.
5.
Pečeme na 150 stupňů asi 3 hodiny. Na konci pečení odklopíme víko a dopékáme na vyšší stupeň kůži dozlatova.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
490.52 kcal |
Protein |
37.63 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
24.35 g
12.78 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.22 g
6.32 g
|
Reklama
Reklama