Houbová omáčka
- Přidat foto
-
Reklama
V houbové sezóně, ale i mimo ni, si rádi dopřejeme hebkou houbovou omáčku. Příprava je rychlá a oběd pro celou rodinu bude stát jen pár korun.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Použít můžeme i nožičky. Pokud budete používat sušené houby, namočte je předtím v mléce.
2.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampiony a drcený kmín. Restujeme asi 10 minut na mírném stupni.
3.
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme mouku. Zamícháme a jakmile zpění, zalejeme mlékem. Vzniklou hustou kaši rychle mícháme a postupně přiléváme vodu. Množství vody dolejte podle toho, jak hustou chcete výslednou omáčku.
4.
Do základu přimícháme vše z pánve, tedy ochucené houby i máslo.
5.
Omáčku ochutíme worcesterem, solí a pepřem. Poté postupně přidejte cukr a ocet. Vždy ochutnejte, než přidáte další lžičku. Omáčka by měla být sladkokyselá. Nakonec vmíchejte smetanu a už nevařte.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 24 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
496.85 kcal |
Protein |
7.60 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.96 g
10.24 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
45.08 g
24.91 g
|
Reklama
Reklama