Patizon plněný houbovou směsí
- Přidat foto
-
Reklama
Vyzkoušejte patizon. Málo používanou zeleninu, která má málo kalorií a chutná skvěle.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Patizon opláchneme, osušíme a rozkrojíme. Vydlabeme dužninu, kterou ponecháme stranou. Připravený vydlabaný patizon vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut na 190 °C.
2.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme. Přidáme předem namočené houby, osolíme, okořeníme rozmarýnem a dusíme 20 minut.
3.
K udušeným houbám přidáme kukuřici, hrášek a nasekanou dužninu z patizonu. Dusíme ještě 10 minut.
4.
Do houbové směsi přimícháme nadrobno nasekanou zelenou petrželku, promícháme a naplníme obě poloviny patizonu. Nahoru rozložíme na kolečka nakrájená rajčata, zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zapékáme cca 20 minut.
5.
Plněný patizon podáváme s vařenými, či jinak upravenými bramborami.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Sarrien |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 62 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
493.37 kcal |
Protein |
21.87 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.43 g
19.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.81 g
11.60 g
|
Reklama
Reklama