Patizon plněný houbovou směsí

Vyzkoušejte patizon. Málo používanou zeleninu, která má málo kalorií a chutná skvěle.

Reklama

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Patizon opláchneme, osušíme a rozkrojíme. Vydlabeme dužninu, kterou ponecháme stranou. Připravený vydlabaný patizon vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut na 190 °C.
2.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme. Přidáme předem namočené houby, osolíme, okořeníme rozmarýnem a dusíme 20 minut.
3.
K udušeným houbám přidáme kukuřici, hrášek a nasekanou dužninu z patizonu. Dusíme ještě 10 minut.
4.
Do houbové směsi přimícháme nadrobno nasekanou zelenou petrželku, promícháme a naplníme obě poloviny patizonu. Nahoru rozložíme na kolečka nakrájená rajčata, zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zapékáme cca 20 minut.
5.
Plněný patizon podáváme s vařenými, či jinak upravenými bramborami.

Od: Sarrien, 5.9.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 62 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
493.37 kcal
Protein
21.87 g
Sacharidy
z toho cukr
26.43 g
19.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.81 g
11.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama