Houbovec s nivou
- Přidat foto
-
Reklama
Zapékané brambory chutnají výborně s houbami a nivou. Kdo má nasušené praváky, může se těšit na houbovou dobrotu kdykoliv v roce.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na proužky. Nivu nastrouháme nahrubo.
2.
Sušené houby povaříme ve 250 ml mléka. Vaříme na mírném stupni.
3.
Zapékací mísu vymažeme sádlem a prolisovaným česnekem. Na dno dáme polovinu cibule a brambor.
4.
Osolíme a okořeníme polovinou koření. Dáme houby i s mlékem.
5.
Na houby druhou polovinu cibule a brambor. Znovu okořeníme. Nahoru dáme nastrouhanou nivu.
6.
Ve 100 ml mléka rozšleháme 2 vejce, můžeme osolit. Směsí zalijeme brambory a pečeme na 180 stupňů minimálně 1 hodinu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 73 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,088.08 kcal |
Protein |
41.74 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
95.56 g
20.27 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
56.46 g
27.31 g
|
Reklama
Reklama