Houbovec s nivou

Zapékané brambory chutnají výborně s houbami a nivou. Kdo má nasušené praváky, může se těšit na houbovou dobrotu kdykoliv v roce.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na proužky. Nivu nastrouháme nahrubo.
2.
Sušené houby povaříme ve 250 ml mléka. Vaříme na mírném stupni.
3.
Zapékací mísu vymažeme sádlem a prolisovaným česnekem. Na dno dáme polovinu cibule a brambor.
4.
Osolíme a okořeníme polovinou koření. Dáme houby i s mlékem.
5.
Na houby druhou polovinu cibule a brambor. Znovu okořeníme. Nahoru dáme nastrouhanou nivu.
6.
Ve 100 ml mléka rozšleháme 2 vejce, můžeme osolit. Směsí zalijeme brambory a pečeme na 180 stupňů minimálně 1 hodinu.

Od: Ráďa 78, 9.9.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 73 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,088.08 kcal
Protein
41.74 g
Sacharidy
z toho cukr
95.56 g
20.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
56.46 g
27.31 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama