Fazolová polévka je výborná, ale vyžaduje dlouhé namáčení a dlouhé vaření. Sáhněte po konzervovaných fazolích v omáčce a polévka je připravená velmi rychle. Chilli omáčka do polévky vůbec nevadí.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit zvlášť.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej a přidáme mouku. Jakmile zpění zalijeme 0,5 až 0,75 l vody. Do základu vmícháme chilli fazole.
Přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Vmícháme uvařené brambory, bez vody a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 494.73 kcal |
Protein: 15.37 g |
Sacharidy: 62.71 g |
z toho cukr: 12.18 g |
Tuk: 16.21 g |
z toho nas. MK: 2.40 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1974-ostra-fazolova-polevka