Ostrá fazolová polévka

Fazolová polévka je výborná, ale vyžaduje dlouhé namáčení a dlouhé vaření. Sáhněte po konzervovaných fazolích v omáčce a polévka je připravená velmi rychle. Chilli omáčka do polévky vůbec nevadí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit zvlášť.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a přidáme mouku. Jakmile zpění zalijeme 0,5 až 0,75 l vody. Do základu vmícháme chilli fazole.
  3. Přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Vmícháme uvařené brambory, bez vody a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 494.73 kcal | Protein: 15.37 g | Sacharidy: 62.71 g | z toho cukr: 12.18 g | Tuk: 16.21 g | z toho nas. MK: 2.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1974-ostra-fazolova-polevka