Hlívová polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Vynikající polévka z hlívy ústřičné. S rozpečenou česnekovou bagetou je to skvělá večeře. Hlíva zůstane hezky křupavá, nerozvaří se jako jiné houby.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit.
2.
Vezmeme hlubokou pánev. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme restovat na olej. Přidáme na proužky nakrájenou hlívu. Okořeníme gulášovým kořením. Restujeme asi 5 až 10 minut.
3.
Poté zaprášíme moukou a dobře promícháme.
4.
Zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Přimícháme uvařené brambory. Přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Pokud máte dobře ochucený vývar, polévka už nepotřebuje žádnou sůl ani pepř.
5.
Před podáváním vmícháme maďarský paprikový krém. Přelejeme do hrnce pro snadnější servírování.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
100.10 kcal |
Protein |
4.85 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.83 g
1.65 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.72 g
0.24 g
|
Reklama
Reklama