Rybízový koláč s mascarpone a želatinou
- Přidat foto
-
Reklama
Výborný svěží dezert, který si můžete připravit během léta a nebo celoročně, máte-li v mrazáku schovanou letní úrodičku.
Reklama
Ingredience
na těsto
na krém
na povrch koláče
na vymazání formy
na vysypání formy
Postup přípravy
1.
Moučkový a vanilkový cukr vymícháme se změklým máslem do pěny, po jednom přidáváme žloutky, citrónovou kůru a rum. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do máslového krému na střídačku přidáváme sníh z bílků a mouku. Opatrně promícháme. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy a pečeme při 160°C po dobu 25 minut.
2.
Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme mascarpone se šlehačkou a cukrem do požadované tužší konzistence. Krém rozetřeme na střed korpusu a navrch poklademe bobulky rybízu. Dáme do lednice trochu ztuhnout.
3.
Poté zalijeme želatinou, připravenou dle návodu a dáme zpět do lednice ztuhnout. Potom už jenom mlsáme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
483.62 kcal |
Protein |
7.66 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
52.45 g
34.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.91 g
15.97 g
|
Reklama
Reklama