Rybízový koláč s mascarpone a želatinou

Výborný svěží dezert, který si můžete připravit během léta a nebo celoročně, máte-li v mrazáku schovanou letní úrodičku.

Reklama

Ingredience

na těsto

na krém

na povrch koláče

na vymazání formy

na vysypání formy

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Moučkový a vanilkový cukr vymícháme se změklým máslem do pěny, po jednom přidáváme žloutky, citrónovou kůru a rum. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do máslového krému na střídačku přidáváme sníh z bílků a mouku. Opatrně promícháme. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy a pečeme při 160°C po dobu 25 minut.
2.
Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme mascarpone se šlehačkou a cukrem do požadované tužší konzistence. Krém rozetřeme na střed korpusu a navrch poklademe bobulky rybízu. Dáme do lednice trochu ztuhnout.
3.
Poté zalijeme želatinou, připravenou dle návodu a dáme zpět do lednice ztuhnout. Potom už jenom mlsáme.

Od: Šárka75, 23.9.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
483.62 kcal
Protein
7.66 g
Sacharidy
z toho cukr
52.45 g
34.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.91 g
15.97 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama