Zelenina na ghí s vejci
- Přidat foto
-
Reklama
Rychlé a snadné jídlo na přípravu, které zahřeje i zasytí. :-)
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V menším hrnci nebo kastrůlku dáme vařit po dobu 8-10 minut 2 vejce. Poté vypneme plotýnku a necháme vejce prozatím v horké/teplé vodě v hrnci/kastrůlku.
2.
Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme bílou papriku na menší kousky a cherry rajčátka nakrájíme na půl.
3.
Na pánvi necháme rozpustit lžíci přepuštěného másla (ghí). Poté přidáme půl hrnku vody a nakrájenou papriku.
4.
Jakmile se voda vypaří, přidáme dalšího půl hrnku vody a cherry rajčátka. Mícháme do změknutí rajčátek. Poté přidáme ještě špenát a ohříváme, dokud špenát "nezvadne".
5.
Dle chuti přidáme sůl a pepř.
6.
Hotovou směs dáme na talíř, oloupaná vejce rozkrojíme na půl a posypeme sladkou paprikou a solí dle chuti.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 15 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Petra |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 54 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
303.90 kcal |
Protein |
15.26 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.68 g
8.99 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.05 g
10.69 g
|
Reklama
Reklama