Pro tuto polévku platí - čím déle vývar potáhnete (necháte probublávat), tím lépe. Polévky jsou must have podzimu i zimy. Ale kromě hlavního chodu jsou i výbornou snídaní, kdy tělo ráno dostane všechny potřebné živiny pro nastartování dne. O jeho pozitivních účincích při nachlazeních ani nemluvě. :-)
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Do velkého hrnce dáme vařit 3 litry vody. Do sítka na koření dáme bobkový list, nové koření, celý pepř a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme ještě hovězí kosti a krůtí krk.
Očistíme a nakrájíme celer, petržel, mrkev, cibuli a česnek na kousky. A rovněž vložíme do hrnce s vodou.
Jakmile dojde k varu, ztlumíme plotnu tak, aby vývar jen jemně probublával. Takto necháme vývar táhnout co nejdéle (čím víc hodin tím lépe).
Hotový vývar přecedíme přes síto do jiného hrnce. Vrátíme do něj pouze maso z krůtího krku a zeleninu.
Přidáme sůl a pepř dle chuti, ozdobíme snítkou petrželky a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 251.02 kcal |
Protein: 26.44 g |
Sacharidy: 10.48 g |
z toho cukr: 4.86 g |
Tuk: 10.85 g |
z toho nas. MK: 3.34 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2009-vyvar-z-krutiho-krku-a-hovezich-kosti