Kuřecí maso pečené na kyselém zelí
- Přidat foto
-
Reklama
Není nad to mít oběd hotový v jednom pekáči. Pro tento recept můžete využít jakékoliv drůbeží maso.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Troubu dáme předehřát na 175 °C.
2.
Pekáč vymažeme přepuštěným máslem (ghí), poklademe zelím a posypeme kmínem.
3.
Kuřecí maso omyjeme, osolíme a opepříme dle chuti. Rozetřeme na něj sladkou papriku a na spodní část kuřecího masa nasypeme majoránku.
4.
Ochucené kuřecí maso vložíme na pekáč a na každé stehno položíme půl lžíce přepuštěného másla (ghí).
5.
Pekáč se stehny vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zakryté 1,5 hodiny. Poté pekáč vytáhneme z trouby, stehna otočíme a zakryté pečeme ještě dalších 40 minut. Poté pekáč opět vytáhneme z trouby, stehna znova otočíme a pečeme ODKRYTÉ ještě 20 minut.
6.
Můžeme podávat s vařenými brambory, knedlíky nebo jen tak.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 2 hod 30 min vaření 2 hod 40 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petra |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 22 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
453.92 kcal |
Protein |
31.73 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.57 g
2.28 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.16 g
10.12 g
|
Reklama
Reklama