Hovězí na smetaně s hlívou ústřičnou
- Přidat foto
-
Reklama
Hovězí maso si žádá delší dobu vaření, ale patří mezi chuťově nejlepší. Hovězí na smetaně s hlívou ústřičnou jsme si oblíbili proto, že se dá připravit ve větším množství a druhý den jen vystřídat přílohu. Není mnoho jídel, které by chutnaly s pečivem, knedlíkem, rýží i těstovinami.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hovězí maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na menší kostičky. Na sádle orestujeme cibule nakrájené nadrobno a přidáme hovězí kostky. Okořeníme a společně promícháme. Restujeme, dokud se maso nezatáhne ze všech stran.
2.
Podlijeme vodou a dusíme asi 2 hodiny na velmi mírném ohni. Případně doléváme vodu.
3.
Po dvou hodinách přidáme očištěnou a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou. Dusíme společně další hodinu.
4.
Až je maso měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, necháme zhoustnout. Množství smetany regulujte podle množství vývaru z hovězího. Kdo má méně vývaru dá více smetany a naopak.
5.
Podáváme s rýží, knedlíkem, pečivem nebo těstovinami.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 3 hod vaření 3 hod 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 35 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
438.41 kcal |
Protein |
24.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.38 g
3.31 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
34.76 g
19.69 g
|
Reklama
Reklama