Pstruh v alobalu
Ryby bychom měli zařadit do jídelníčku rodiny alespoň dvakrát týdně. Pstruh lososovitý má výtečnou chuť a když jej připravíte v alobalu nemusíte se bát, že by chutnal vysušeně.
Reklama
Postup přípravy
1.
Rybu omyjeme a necháme i s kůži. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. V misce smícháme změklé máslo s prolisovaným česnekem, citrónem a kořením. Máslo nechejte opravdu hodně povolit, aby se vám dobře roztíralo.
2.
Směs rozdělte na poloviny a rybu směsí potřete z obou stran. Důkladně zabalte do alobalu. Označte si stranu s kůži.
3.
Položte na plech a pečte tak, aby se ryba v alobalu pekla ještě pod kůží, tedy balíček položte na plech kůží nahoru. Pečte na 180 stupňů, doba pečení je 45 minut.
4.
Podávejte s bramborovou přílohou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
203.53 kcal |
Protein |
20.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
0.82 g
0.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.56 g
6.44 g
|
Reklama
Reklama