Hovězí maso dušené na černém pivu
- Přidat foto
-
Reklama
Tento recept je trochu specifický, bude chutnat určitě více těm, kdo mají rádi chuť piva. Přesto vyzkoušejte.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
jako příloha
Postup přípravy
1.
Na oleji či sádle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme, aby se nám maso zatáhlo. Přidáme drcený kmín, sladkou papriku, zalijeme pivem, chvíli dusíme a poté přilijeme vývar (vývar ne všechen najednou, přilívat během dušení).
2.
Dusíme dokud není maso téměř měkké, minimálně hodinu a půl. Poté omáčku zahustíme zátřepkou z hladké mouky a vody. Necháme ještě alespoň 20 minut provařit.
3.
Podáváme s houskovým knedlíkem, můžeme sypat cibulkovými kroužky.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 76 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
729.95 kcal |
Protein |
56.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
93.57 g
18.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.49 g
4.97 g
|
Reklama
Reklama