Hovězí kostky s dýní Hokkaido, zelenými fazolkami a opečenými brambory
- Přidat foto
-
Reklama
Sezóna dýní je v plném proudu. Zkuste tedy kromě polévky třeba hovězí kostky s dýní Hokkaido. Budete se olizovat.
Reklama
Ingredience
na přílohu
Postup přípravy
1.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kostky hovězího masa, osolíme, opepříme a restujeme, dokud se maso krásně nezatáhne. Přidáme kurkumu a drcený kmín. Promícháme, zalijeme vývarem a necháme přes hodinu dusit. V papiňáku samozřejmě kratší dobu.
2.
Mezitím, co se maso dusí, oloupeme si dýni a dužinu pokrájíme na kostky. Fazolky krátce povaříme a necháme okapat. Brambory řádně omyjeme za pomocí kartáčku a pečeme nakrájené na čtvrtky v troubě na pečícím papíru. Zakápneme olejem, osolíme či okořeníme dle libosti. Je-li maso téměř měkké, přidáme dýni, fazolky a dusíme doměkka.
3.
Poté případně dosolíme a odstavíme. Pokud nám zbylo více šťávy a je pokrm řidší, můžete mírně zahustit lžičkou kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody. Ale většinou není třeba. Podáváme s opečenými brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 45 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 40 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
318.81 kcal |
Protein |
26.56 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.59 g
6.34 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.89 g
2.65 g
|
Reklama
Reklama