Hovězí kostky s dýní Hokkaido, zelenými fazolkami a opečenými brambory

Sezóna dýní je v plném proudu. Zkuste tedy kromě polévky třeba hovězí kostky s dýní Hokkaido. Budete se olizovat.

Reklama

Ingredience

na přílohu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kostky hovězího masa, osolíme, opepříme a restujeme, dokud se maso krásně nezatáhne. Přidáme kurkumu a drcený kmín. Promícháme, zalijeme vývarem a necháme přes hodinu dusit. V papiňáku samozřejmě kratší dobu.
2.
Mezitím, co se maso dusí, oloupeme si dýni a dužinu pokrájíme na kostky. Fazolky krátce povaříme a necháme okapat. Brambory řádně omyjeme za pomocí kartáčku a pečeme nakrájené na čtvrtky v troubě na pečícím papíru. Zakápneme olejem, osolíme či okořeníme dle libosti. Je-li maso téměř měkké, přidáme dýni, fazolky a dusíme doměkka.
3.
Poté případně dosolíme a odstavíme. Pokud nám zbylo více šťávy a je pokrm řidší, můžete mírně zahustit lžičkou kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody. Ale většinou není třeba. Podáváme s opečenými brambory.

Od: Šárka75, 8.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 45 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
318.81 kcal
Protein
26.56 g
Sacharidy
z toho cukr
29.59 g
6.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.89 g
2.65 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama