Zapečený květák se slaninou a goudou

Zapečený květák je snadný na přípravu. Můžeme jej připravit v jedné pánvi, takže si nenaděláme plnou kuchyň nádobí. Kdo má rád květák, doporučuji vyzkoušet.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hlubší pánvi si rozehřejeme olej a dáme na něj opéct cibuli a slaninu na kostičky. Přidáme plátky česneku, kari a opékáme.
2.
Syrový květák si nakrájíme na tenké plátky, je lepší ho nevařit do předu, zůstane pěkně křupavý. Přidáme do pánve. Opékáme dokud nám květák nezměkne.
3.
Rozšleháme si vejce společně se smetanou. Osolíme a opepříme.
4.
Zalijeme vejci květák v pánvi a poklademe plátky goudy, můžeme posypat jarní cibulkou a zakryjeme poklicí.
5.
Necháme vše zapéct a můžeme podávat.

Od: Petuler, 9.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
573.82 kcal
Protein
21.62 g
Sacharidy
z toho cukr
8.90 g
5.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
49.41 g
26.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama