Zapékaná růžičková kapusta

Křehkou a svěží růžičkovou kapustu nemusíte proměnit jen v rozvařenou přílohu k pečenému masu. Skvělá je i jako hlavní chod. S rozpečenou česnekovou bagetou chutná skvostně.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Růžičkovou kapustu propláchneme na cedníku a dáme vařit do vody se solí. Vaříme asi 10 minut. Poté vodu slejeme a nalijeme 2x studenou vodu.
2.
Oba sýry nastrouháme na hrubém struhadle.
3.
Do zapékací mísy si dáme růžičkovou kapustu. Odkrájíme konce a kapusty rozpůlíme. Na kapustu nameleme pepř a promícháme.
4.
Do hrnce dáme mléko, prolisovaný česnek, máslo a oba sýry. Směs promícháme a trochu prohřejeme, aby se sýry částečně rozpustily. Nevaříme.
5.
Směsí zalejeme růžičkové kapusty a dáme zapékat. Pečeme bez poklice na 180 stupňů asi 30 minut.

Od: Iva V, 10.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 min příprava
30 min vaření
35 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 29 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
409.94 kcal
Protein
24.25 g
Sacharidy
z toho cukr
10.95 g
5.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.70 g
18.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama