Kroupoto s uzeným, brokolicí a cizrnou
- Přidat foto
-
Reklama
Nejčastěji se s kroupami potkáme v polévce, ale tu samou, oblíbenou chuťovou kombinaci, si můžete užít ještě více. Vyzkoušejte kroupoto.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Uzené maso společně s kroupami dáme vařit do většího hrnce. Přidáme sůl, bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme pod poklicí asi 1 hodinu. Soli můžete přidat i více, asi 2-3 lžičky.
2.
Mezitím uvaříme cizrnu, je dobré ji mít předem namočenou. Použít můžete i sterilovanou.
3.
Zvlášť uvařte ve slané vodě i brokolici s mrkví na kolečka. Vařte 10 minut, pak zalejte studenou vodou.
4.
Poté scedíme vývar, snažte se odstranit koření. Nakrájejte uzené maso na drobné kostičky.
5.
Na hluboké pánvi rozehřejte sádlo, přidejte na kostičky nakrájené uzené maso. Ochuťte paprikou a grilovacím kořením. Přidejte mraženou zeleninu a restujte. Podlévejte vývarem.
6.
Poté přidejte uvařené kroupy, cizrnu, brokolici a mrkev. Vše promíchejte a chvíli společně prohřejte.
7.
Před podáváním dochuťte strouhaným sýrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 1 hod 15 min vaření 1 hod 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 30 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
301.32 kcal |
Protein |
17.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.25 g
5.75 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.82 g
3.80 g
|
Reklama
Reklama