Bulgur s kuřecím masem, zeleninou a žampiony
- Přidat foto
-
Reklama
Nevíte co vařit? Bulgur se směsí kuřecího masa, zeleniny a žampionů jistě přijde vhod jak na oběd, tak na večeři.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, kdo chce, přidá chilli koření. Zasypeme troškou škrobu promícháme a přilijeme přiměřeně oleje a sojové omáčky. Necháme chvilku odležet.
2.
Bulgur si připravíme podle postupu na sáčku. Já zaliji bulgur vroucí vodou alespoň centimetr nad povrch, mírně osolím, zakryji a nechám bobtnat. Na rozpálené pánvi orestujeme maso pěkně dokřupava. Poté ho vyjmeme na talíř stranou. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme plátky žampionů, orestujeme, dále přijde na řadu paprika na slabé proužky a dále restujeme. Nakonec přidáme na kousky nakrájenou cuketu a dusíme doměkka. Není třeba podlévat, paprika i cuketa pustí vodu. Pokud přeci jenom, potom velmi málo.
3.
K zeleninovo-houbové směsi přidáme opečené maso, přidáme prolisovaný česnek, promícháme, chvilinku podusíme, aby se spojili chutě a případně dosolíme. Na talíř rozprostřeme změklý bulgur a na něj navrstvíme kuřecí maso se směsí. Dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 25 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
380.42 kcal |
Protein |
28.02 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
52.53 g
3.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.32 g
0.67 g
|
Reklama
Reklama