Dušená kapusta s uzeným masem a vařeným bramborem

Dušená kapusta bez lepku, která je výborná jako hlavní jídlo a nebo příloha k masu. Příprava je nenáročná.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kapustu si očistíme, rozkrojíme hlávku na půl a vyřežeme vnitřní košťál. Ostatní nakrájíme na nudličky.
2.
V hrnci si rozpustíme sádlo, opečeme cibuli a anglickou slaninu na kostičky. Přidáme nakrájenou kapustu, sůl, pepř, kmín a chvilku restujeme. Zalijeme trochou vody a dusíme.
3.
Po asi 15 minutách přidáme prolisovaný česnek, vegetu a stáhneme z plotny. Kapusta zůstane křupavá.
4.
Můžeme podávat s uzenou krkovicí, opečenou na pánvi a vařeným bramborem.

Od: Petuler, 18.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 42 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
570.70 kcal
Protein
37.31 g
Sacharidy
z toho cukr
33.74 g
2.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.00 g
8.72 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama