Skvělá marináda, která se výborně hodí k pečení i grilování na různé druhy mas. Nejlepší kombinace je ale s vepřovým masem.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Vepřovou nakrájíme na dva silnější plátky. Připravíme marinádu. V uzavíratelné míse smícháme olej s prolisovaným česnekem, worcesterem, medem, kečupem, hořčicí, saturejkou a rozmarýnem. Přidáme čerstvě pomletý pepř.
Do marinády dáme vepřové plátky, misku uzavřeme a dáme do lednice. Necháme marinovat 12 hodin. Občas protřepeme nebo přeskládáme.
I s marinádou vložíme maso do zapékací misky, trochu podlijeme a dáme do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Ztlumíme a pečeme na 150 stupňů asi 1,5 až 2 hodiny. Podáváme s brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 760.26 kcal |
Protein: 31.41 g |
Sacharidy: 19.27 g |
z toho cukr: 13.05 g |
Tuk: 63.08 g |
z toho nas. MK: 10.36 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2084-veprove-nakladane-v-medove-marinade