Masový špíz z ohně s česnekovým dipem
- Přidat foto
-
Reklama
Špíz na ohni je velká pochoutka, hlavně pro ty, kteří opékají celé léto a špekáčků a jiných uzenin už jsou přejedení. Špíz si můžete kombinovat podle toho, co máte v lednici.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme.
2.
Nakrájíme si papriku na větší plátky, slaninu na plátky, klobásu na kolečky a půlku cibule rozkrojíme na půl, aby se nám dobře odlepovaly jednotlivé vrstvy.
3.
Vezmeme si kovové špízy (dají se použít i špejle) a postupně napichujeme maso, klobásu, papriku, cibuli, slaninu tak, jak nám bude vycházet nachystané množství.
4.
Rozpálíme oheň a opékáme. Asi 20 minut.
5.
Mezi tím co opékáme maso, smícháme kysanou smetanu s majonézou, osolíme, opepříme, můžeme přidat špetku vegety a prolisujeme česnek. Zamícháme a necháme odležet.
6.
Můžeme podávat s pečivem, zeleninou, salátem a dipem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 83 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,360.38 kcal |
Protein |
58.65 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.88 g
11.79 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
111.81 g
40.37 g
|
Reklama
Reklama