Zapékaná vepřová kýta
- Přidat foto
-
Reklama
Vepřová kýta je libový kus masa, bohužel bývá obvykle sušší. O to pečlivěji musíme vybírat úpravu. Výborně chutná zapečená s rajčaty, sýrem a vejcem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřové maso osolíme a opepříme, posypeme provensálským kořením.
2.
V menším pekáči rozehřejeme sádlo a dáme na kostičky nakrájenou cibuli. Orestujeme a přidáme maso. Asi 5 min restujeme z obou stran. Poté trochu podlijeme vodou a dáme péct.
3.
Pečeme na 150 stupňů 2 hodiny. Po hodině otočíme.
4.
Poté odklopíme poklici poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty. Posypeme strouhanou nivou a na každou porci rozklepneme 1 vejce.
5.
Vrátíme poklici a dáme zpět zapékat na 220 stupňů na 20 minut. Podáváme s rýží nebo brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 2 hod vaření 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 68 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
744.46 kcal |
Protein |
52.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
13.00 g
9.49 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
52.44 g
23.88 g
|
Reklama
Reklama