Kynutá meruňková buchta
- Přidat foto
-
Reklama
Meruňkových koláčů u nás nebylo nikdy dost, a proto jsme začali péct rovnou 2 plechy kynuté meruňkové buchty. Je vynikající.
Reklama
Ingredience
Drobenka
Postup přípravy
1.
Mléko mírně rozehřejeme se lžící mouky a lžící cukru. Promícháme, přidáme špetku soli. Rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Mezitím dáme do mixéru mouku a hnětačem začneme promíchávat.
2.
Přidáme hotový kvásek, vejce, cukr a změklé máslo. Dlouze a dobře propracujeme mixérem. Těsto nesmí lepit. Nakonec vmícháme rum.
3.
Dáme vykynout na teplé místo pod utěrku. Po prvním vykynutí znovu přemísíme a necháme znovu kynout.
4.
Poté si připravíme pečící papír, těsto rozdělíme na dvě části. Přímo na pečícím papíru vyválíme na velmi tenkou placku. Používám opravdu velké plechy, kdo má menší plech a těsto by bylo silné, raději rozdělit na 3 díly. Rozválené těsto by mělo být maximálně 1 cm vysoké.
5.
Poté rozdělíme tvaroh a ovoce nahoru.
6.
Smícháme drobenku a posypeme drobenkou.
7.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 40 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
185.91 kcal |
Protein |
4.52 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.62 g
9.51 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.33 g
3.76 g
|
Reklama
Reklama