Pečené kuřecí stehno s dýňovým pyré
- Přidat foto
-
Reklama
Je ten správný čas na recepty z dýní. Také už jste někdy zkusili vyměnit bramborovou kaši za dýňové pyré? Pokud ne, určitě vyzkoušejte, nebudete litovat.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Dýni Hokkaido pečlivě omyjeme, jelikož ji nebudeme loupat. Rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
2.
Kuřecí stehna očistíme, osolíme, opeříme, přidáme sladkou papriku, nakrájenou cibuli a vložíme do pekáčku. Přidáme tak 1/3 kostky másla, mírně podlijeme a zakryté pečeme asi 40 minut na 190 stupňů. Řídíme se také velikostí stehen. Po odkrytí dopečeme při zvýšené teplotě do zlaté kůžičky.
3.
Měkkou dýni scedíme a s mlékem rozmixujeme do podoby pyré. Množství mléka záleží na každém z nás, jakou konzistenci pyré požadujeme. Mléko lze nahradit také smetanou. Nakonec případně dosolíme. Při servírování můžeme pyré malinko polít výpekem ze stehen. Pokud pyré nebudeme polévat, můžeme kousek másla přidat k scezené dýni před mixováním. Použijeme-li smetanu, není potřeba.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 27 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
481.02 kcal |
Protein |
32.79 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
13.83 g
11.58 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.74 g
8.09 g
|
Reklama
Reklama