Pečené kuřecí stehno s dýňovým pyré
Je ten správný čas na recepty z dýní. Také už jste někdy zkusili vyměnit bramborovou kaši za dýňové pyré? Pokud ne, určitě vyzkoušejte, nebudete litovat.
Reklama
Postup přípravy
1.
Dýni Hokkaido pečlivě omyjeme, jelikož ji nebudeme loupat. Rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
2.
Kuřecí stehna očistíme, osolíme, opeříme, přidáme sladkou papriku, nakrájenou cibuli a vložíme do pekáčku. Přidáme tak 1/3 kostky másla, mírně podlijeme a zakryté pečeme asi 40 minut na 190 stupňů. Řídíme se také velikostí stehen. Po odkrytí dopečeme při zvýšené teplotě do zlaté kůžičky.
3.
Měkkou dýni scedíme a s mlékem rozmixujeme do podoby pyré. Množství mléka záleží na každém z nás, jakou konzistenci pyré požadujeme. Mléko lze nahradit také smetanou. Nakonec případně dosolíme. Při servírování můžeme pyré malinko polít výpekem ze stehen. Pokud pyré nebudeme polévat, můžeme kousek másla přidat k scezené dýni před mixováním. Použijeme-li smetanu, není potřeba.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
481.02 kcal |
Protein |
32.79 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
13.83 g
11.58 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.74 g
8.09 g
|
Reklama
Reklama