Kroupový vývar se zázvorem
- Přidat foto
-
Reklama
Podzimní období je tady a pro mě to znamená období teplých polévek 🙂
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kroupy propláchneme vodou a postavíme s čistou vodou extra na sporák. Vaříme na mírnějším plameni asi 30 minut. Záleží na kroupách. Máme na paměti, že kroupy se zvětší, proto přidáme dostatek vody.
2.
Mezitím si oloupeme zeleninu (cibuli, mrkve petržel, celer) a nakrájíme na kostičky.
3.
Do většího hrnce přendáme cibuli, zalijeme olejem a necháme zesklovatět.
4.
Poté přidáme zbytek zeleniny zalijeme vývarem a já ředím i vodou.
5.
Rozdělíme si květák na menší a větší hlavičky a přidáme k polévce.
6.
Nakonec oloupeme česnek a zázvor a nakrájíme najemno.
7.
Přidáme do polévky, osolíme a opepříme a vaříme asi 20 minut.
8.
Mezitím scedíme kroupy a znovu propláchneme.
9.
Když je zelenina již měkká, přidáváme kroupy a vaříme ještě cca 5 minut.
10.
Nakonec nasekáme petrželku a vmícháme do polévky.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
187.13 kcal |
Protein |
7.33 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
33.41 g
7.50 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.62 g
0.39 g
|
Reklama
Reklama