Salát s quinoou, zeleninou a granátovým jablkem
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduchý, rychlý a chutný salát sebou na cesty, nebo jen pro líné dny.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
2.
Postavíme vodu s olejem na těstoviny a uvaříme dle návodu.
3.
Až je quiona hotová, propláchneme vodou a přesypeme do salátové mísy.
4.
Oloupeme mrkev, omyjeme salát a sušená rajčata a vše nakrájíme na kostičky.
5.
Vydlabeme granátové jablko.
6.
Vše smícháme s quinoou.
7.
Scedíme těstoviny a též přidáme do salátové misky.
8.
Osolíme a opepříme, přidáme lahůdkové droždí. Můžeme ještě trochu zakápnout olejem.
9.
Vše důkladně promícháme.
10.
Pokud máte rádi bylinky, můžete do salátu ještě nakrájet i ty.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 24 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
241.60 kcal |
Protein |
9.87 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.65 g
6.37 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.49 g
0.48 g
|
Reklama
Reklama