Losos s hořčičnou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Pomalu připravený losos na másle se výborně hodí k bramborové příloze a jemné hořčičné omáčce.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Lososa omyjeme a rozdělíme na dvě porce. Osolíme z obou stran a posypeme čerstvě namletým pepřem. Vezmeme talířek, na dno nalejeme citronovou šťávu a lososa položíme do šťávy, poté otočíme. Necháme asi 5 minut z každé strany.
2.
Polovinu másla dáme na pánev a rozehřejeme. Dáme lososa kůží dolů, snížíme na střední stupeň a restujeme 7 minut z každé strany.
3.
Vytáhneme lososa. Na pánev dáme zbytek másla, rozehřejeme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
4.
Zalejeme smetanou, vmícháme hořčici. Ochutíme medem, solí, pepřem. Můžeme přidat i trochu citrónové šťávy.
5.
Společně prohřejeme, přelijeme do vyšší nádoby a promixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s lososem a bramborovou přílohou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 81 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,106.06 kcal |
Protein |
35.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.22 g
14.21 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
98.83 g
53.32 g
|
Reklama
Reklama