Hovězí roštěná se slaninovými fazolkami a opečenými brambory
- Přidat foto
-
Reklama
Pořádný kousek kvalitního masa nám určitě přijde k chuti téměř vždy, dnes tedy s fazolkami a slaninou.
Reklama
Ingredience
na slaninové lusky
příloha
dresink
Postup přípravy
1.
Roštěnec po vytažení z lednice necháme asi dvě hodiny při pokojové teplotě odležet a potom si nakrájíme čtyři stejné plátky.
2.
Osolíme, okořeníme a na rozpálené pánvi zprudka opečeme na každé straně tak po minutě.
3.
Poté vložíme do pekáčku do předehřáté trouby na 170 stupňů a necháme péct cca 7 minut.
4.
Dalších 7 minut necháme přiklopené dojít na talíři.
5.
Mezitím si připravujeme fazolky. Vhodíme je do vroucí osolené vody, necháme přejít varem tak dvě minuty, scedíme, ponoříme do ledové vody a necháme okapat.
6.
Na pánvi si dozlatova orestujeme cibulku a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme fazolky, nasekaný česnek a dál restujeme, dokud nejsou fazolky měkké dle našich představ. Případně dosolíme a opepříme.
7.
Brambory řádně vydrbeme kartáčkem, nakrájíme na čtvrtky, poklademe na plech na pečící papír, buď jenom osolíme, či přidáme například koření na americké brambory, zastříkneme olivovým olejem a pečeme doměkka.
8.
Dle chuti podáváme s dresinkem, třeba bílý jogurt + česnek + sůl + pepř.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 170 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
804.14 kcal |
Protein |
66.96 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.16 g
5.23 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
45.04 g
14.71 g
|
Reklama
Reklama