Candát na másle
- Přidat foto
-
Reklama
Sezóna výlovu rybníků je v plném proudu. Během prodlouženého víkendu jsme navštívili výlov rybníku Vavřinec a vybrali si candáta pro jeho jemné čisté maso. Jako přílohu jsme připravili šťouchané brambory, které byly sklizeny z naší zahrady.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Čerstvou rybu vyfiletujeme sami, necháme filetovat v rybárně nebo odborníkem. Mimo sezónu lze nahradit chlazeným/mraženým filé z candáta. Každou stranu, kde je kůže, několikrát lehce nařízneme, aby se nekroutilo. Filé osolíme a opepříme.
2.
Do rozpálené pánve přidáme přepuštěné máslo a následně tymián.
3.
Přidáme filé a pečeme nejdříve kůži dolů, až je skoro propečené, tak otočíme a dopečeme. Servírované filé můžeme lehce přelít výpekem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 10 min vaření 15 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Snuttig&Nici |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 151 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
302.77 kcal |
Protein |
52.43 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
0.10 g
0.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.87 g
4.47 g
|
Reklama
Reklama