Salát s olivami a balkánským sýrem na grilu
- Přidat foto
-
Reklama
Salát s olivami a balkánským sýrem miluje celá naše rodina. Je vhodný pro každého, ať už jste či nejste vegetarián. Podávat ho můžete jako chutnou přílohu nebo jako salát po jídle či k svačině. Propojení česneku, oliv a balkánského sýru dohromady vytvoří dokonalou chuť a tepelná úprava na grilu salátu dodá ten správný šmak.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do olivového oleje namačkáme česnek a rozmícháme.
2.
Každou kostku balkánského sýru si dáme na kus alobalu (dostatečně velký aby se dal sýr zabalit), potřeme z každé strany směsí oleje a česneku a z každé strany obložíme tenoučkými půlměsíčky cibule a kolečky nakrájených černých oliv.
3.
Zabalíme do alobalu a nechám přes noc v lednici, aby se chutě propojily.
4.
Druhý den necháme na grilu cca 10 minut na mírném ohni ogrilovat dokud balkán nezměkne (ne moc, nesmí z něj být kaše).
5.
Poté sundáme z grilu, do mísy nakrájíme rajčata a rozbalený balkán spolu s cibulí a olivami na kostičky.
6.
Smícháme a je hotovo.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 15 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 69 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
536.13 kcal |
Protein |
29.05 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.55 g
9.42 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
40.91 g
24.42 g
|
Reklama
Reklama