Domácí mascarpone sýr
- Přidat foto
-
Reklama
Mascarpone je skvělý základ pro mnoho nejrůznějších krémů a dezertů. Ale co dělat, když máte chuť na moučník s mascarpone a zapomněli jste jej koupit? Ne vždy jsme ochotní se rozjet do obchodu jen pro jednu ingredienci. Mascarpone si můžete vyrobit i doma!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Dva kelímky smetany ke šlehání dáme do větší mísy. Začneme vařit ve vodní lázni, snížíme teplotu a necháme jen probublávat.
2.
Jakmile se smetana zahřeje, přidáme citrónovou šťávu. Za občasného míchání necháme vařit asi 15 minut. Smetana mírně zhoustne a na okrajích mísy se začne usazovat tuk.
3.
Poté si připravte jemné sítko a hrnec. Sítko položte na hrnec a do sítka rozložte čistou utěrku. Směs vlijte do utěrky.
4.
Nechejte zchladnout, přiklopte poklicí a dejte na 24 hodin do lednice. Poté použijte do krémů nebo dezertů.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 min příprava 15 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 2 × sklenice |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × sklenice = 22 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sklenice |
Energetická hodnota |
681.65 kcal |
Protein |
5.71 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.18 g
6.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
72.18 g
46.07 g
|
Reklama
Reklama