Italská rajčatová omáčka
- Přidat foto
-
Reklama
Italská rajčatová omáčka je základní omáčka k těstovinám nebo na dokonalou italskou pizzu. K těstovinám můžete, ale nemusíte omáčku ještě dochutit dalšími ingrediencemi. V případě, že milujete italské pizzy a hledáte základ, který Italové používají na potření těsta, pak jste ho právě našli. Tato omáčka je typicky italská, na přípravu velmi jednoduchá a chutná skvěle.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme olivový olej do hrnce a na nízkém ohni na něm necháme osmahnout cibulku do zlatova.
2.
Jakmile je cibulka do zlatova, přidáme 2 lžíce másla a 6 stroužků česneku a necháme ještě chvilku na oleji osmahnout. Máslo se nesmí připálit.
3.
Poté přidáme do hrnce rajčatové pyré a celá rajčata, která si nejprve rozmixujeme, než je do omáčky přidáme.
4.
Vše dobře promícháme.
5.
Nakonec přidáme tymián, rozmarýn, oregano, sušenou bazalku, sůl a pepř dle chuti (lepší je slanější) a nakonec ½ kelímku červeného vína.
6.
Vše znovu důkladně promícháme a vaříme za stálého míchání na mírném ohni cca 20 min. Díky tomu, víno v omáčce nebude vůbec cítit.
7.
Omáčku necháme do druhého dne v lednici či ve spíži odležet, aby se propojily chutě a byly výraznější a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 20 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
115.90 kcal |
Protein |
3.02 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.55 g
12.74 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.47 g
1.86 g
|
Reklama
Reklama