Kuře s křenovou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Vařené nebo dušené kuřecí maso se skvěle hodí k nejrůznějším omáčkám. Stálicí na našich stolech je kuře na paprice, proto vyzkoušejte změnu a dejte si kuřecí s křenovou omáčkou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do velkého hrnce dáme kuřecí maso, sůl, pepř, bobkový list a nové koření. Zalijeme vodou. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli rozkrojenou na čtvrtiny.
2.
Vaříme pod poklicí na nízký stupeň asi 1 hodinu. Poté vytáhneme maso, obereme z kostí a vývar scedíme.
3.
Asi půl litru scezeného vývaru dáme do hrnce a rozmícháme v něm kostku bujónu. Zbytek vývaru můžete později použít třeba na polévku.
4.
V hrnci se širokým dnem rozehřejeme olej a přidáme mouku. Rychle mícháme a zalijeme mlékem. Kaši dobře promícháme a pomalu přiléváme vývar. Stále mícháme. Množství vývaru regulujeme podle hustoty omáčky.
5.
Do omáčky zamícháme křenovou pastu a obrané kuřecí maso. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod 15 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
466.41 kcal |
Protein |
16.47 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.53 g
8.47 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.88 g
5.83 g
|
Reklama
Reklama