Kuře s křenovou omáčkou

Vařené nebo dušené kuřecí maso se skvěle hodí k nejrůznějším omáčkám. Stálicí na našich stolech je kuře na paprice, proto vyzkoušejte změnu a dejte si kuřecí s křenovou omáčkou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do velkého hrnce dáme kuřecí maso, sůl, pepř, bobkový list a nové koření. Zalijeme vodou. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli rozkrojenou na čtvrtiny.
2.
Vaříme pod poklicí na nízký stupeň asi 1 hodinu. Poté vytáhneme maso, obereme z kostí a vývar scedíme.
3.
Asi půl litru scezeného vývaru dáme do hrnce a rozmícháme v něm kostku bujónu. Zbytek vývaru můžete později použít třeba na polévku.
4.
V hrnci se širokým dnem rozehřejeme olej a přidáme mouku. Rychle mícháme a zalijeme mlékem. Kaši dobře promícháme a pomalu přiléváme vývar. Stále mícháme. Množství vývaru regulujeme podle hustoty omáčky.
5.
Do omáčky zamícháme křenovou pastu a obrané kuřecí maso. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem.

Od: Ráďa 78, 11.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 15 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
466.41 kcal
Protein
16.47 g
Sacharidy
z toho cukr
27.53 g
8.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
33.88 g
5.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama