Děti je milují a s chutí si dají i dospělí. I z obyčejných ingrediencí se dá vykouzlit velká, sladká dobrota.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, vaříme asi 40 minut. Poté vylejeme vodu a brambory necháme chvíli zchladnout. Oloupeme, omyjeme a položíme na ubrousek. Necháme asi 2 hodiny uschnout.
Vezmeme velkou mísu a brambory nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozšleháme a použijeme jen polovinu. Smícháme se škrobem. Odvážíme si množství mouky a budeme postupně přisypávat.
Ručně vypracujte nelepivé těsto. Z těsta vyválíme dlouhý tenký váleček a ten krájíme na šulánky.
Šulánky dáme do vroucí osolené vody. Trošku ztlumíme teplotu a vaříme, dokud šulánky nevyplavou.