Bramborové šulánky

Děti je milují a s chutí si dají i dospělí. I z obyčejných ingrediencí se dá vykouzlit velká, sladká dobrota.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, vaříme asi 40 minut. Poté vylejeme vodu a brambory necháme chvíli zchladnout. Oloupeme, omyjeme a položíme na ubrousek. Necháme asi 2 hodiny uschnout.
  2. Vezmeme velkou mísu a brambory nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozšleháme a použijeme jen polovinu. Smícháme se škrobem. Odvážíme si množství mouky a budeme postupně přisypávat.
  3. Ručně vypracujte nelepivé těsto. Z těsta vyválíme dlouhý tenký váleček a ten krájíme na šulánky.
  4. Šulánky dáme do vroucí osolené vody. Trošku ztlumíme teplotu a vaříme, dokud šulánky nevyplavou.
  5. Posypeme cukrem, kakaem, mákem, mletými ořechy, strouhaným tvarohem a poléváme rozpuštěným máslem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 242.08 kcal | Protein: 7.76 g | Sacharidy: 47.65 g | z toho cukr: 0.93 g | Tuk: 1.29 g | z toho nas. MK: 0.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2168-bramborove-sulanky