Bramboráky z celozrnné mouky

Česká klasika a oblíbená dobrota, připravovaná na mnoho způsobů. Zkuste použít celozrnnou mouku. Bramboráky budou pevnější a krásně křupavé.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábeme a syrové nastrouháme na hrubém struhadle. Můžeme si pomoci robotem. Vymačkáme tekutinu a ihned zalijeme mlékem. Přidáme sůl, nejprve raději méně a promícháme.
2.
Smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem a rozetřenou majoránkou. Ochutíme pepřem.
3.
Postupně vmícháme celozrnnou mouku. Smažíme na oleji, vždy nabereme naběračku těsta a rozetřeme na pánvi do tenčí vrstvy.
4.
Necháme na ubrousku okapat. První ochutnáme a teprve poté přisolíme podle chuti.

Od: Ráďa 78, 13.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
324.61 kcal
Protein
13.70 g
Sacharidy
z toho cukr
51.25 g
3.66 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.17 g
1.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama