Bramboráky z celozrnné mouky
- Přidat foto
-
Reklama
Česká klasika a oblíbená dobrota, připravovaná na mnoho způsobů. Zkuste použít celozrnnou mouku. Bramboráky budou pevnější a krásně křupavé.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory oškrábeme a syrové nastrouháme na hrubém struhadle. Můžeme si pomoci robotem. Vymačkáme tekutinu a ihned zalijeme mlékem. Přidáme sůl, nejprve raději méně a promícháme.
2.
Smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem a rozetřenou majoránkou. Ochutíme pepřem.
3.
Postupně vmícháme celozrnnou mouku. Smažíme na oleji, vždy nabereme naběračku těsta a rozetřeme na pánvi do tenčí vrstvy.
4.
Necháme na ubrousku okapat. První ochutnáme a teprve poté přisolíme podle chuti.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
324.61 kcal |
Protein |
13.70 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
51.25 g
3.66 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.17 g
1.05 g
|
Reklama
Reklama