Slepované vánoční cukroví s jahodovou domácí výplní
- Přidat foto
-
Reklama
Milujete slepované linecké pečivo a hledáte recept na jeho vylepšení nebo inovaci? Pak vyzkoušejte naše slepované vánoční cukroví s jahodovou domácí výplní, které provoní vaši kuchyň vanilkou, kardamomem a čerstvými jahodami. Cukroví je křehoučké a rozplývá se na jazyku. Dozdobit pak můžete čokoládou nebo nechat tak, záleží jen na vaší chuti. Přejeme dobrou chuť.
Reklama
Ingredience
Na přípravu jahodové náplně
Postup přípravy
1.
Do mísy si připravíme mouku, mleté oříšky, sůl, prášek do pečení a kardamom a promícháme.
2.
Do další mísy si připravíme máslo a cukr a třeme do hladka.
3.
Následně přidáme vanilkový extrakt a vejce a promícháme a po vypracování pomalu přisypáváme připravenou mouku s mletými ořechy a vyhněteme do těsta.
4.
Těsto rozdělíme na 2 kusy a vložíme do lednice na 2 hodiny.
5.
Mezitím si připravíme jahodovou náplň. Jahody mohou být i zmražené
6.
Jahody, cukr, citronovou šťávu a kardamom smícháme a necháme rozvařit do hustší hmoty. Můžete i rozmixovat mixérem, nebo jahody rozšlehat ručně na kaši.
7.
Necháme vystydnout.
8.
Připravené těsto vyndáme z lednice, rozválíme na válu a vykrajujeme požadované tvary vykrajovátky.
9.
Troubu si rozehřejeme na 180 °C a pečeme 10 min.
10.
Po vyndání můžete pocukrovat, ozdobit čokoládou a slepit připravenou jahodovou směsí.
11.
Necháme v lednici ztuhnout. Přejeme dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
463.77 kcal |
Protein |
6.98 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
50.35 g
21.84 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.68 g
12.35 g
|
Reklama
Reklama