"Rumáče" - cukroví s rumovou polevou
- Přidat foto
-
Reklama
„Rumáče“ jsou velmi oblíbené a rychle mizející vánoční cukroví ze stolu. Zároveň vám jejich příprava nezabere moc času a vaše kuchyně bude provoněná rumem a sladkou vůní cukroví. Těsto je jemné a po upečení se doslova rozplývá na jazyku. Ochutnejte je sami a vyzkoušejte tento jednoduchý recept.
Reklama
Ingredience
Na polevu
Postup přípravy
1.
Nejprve si do mísy připravíme žloutky s cukrem a rozetřeme.
2.
Poté přidáme mouku a sníh, který vyšleháme ze zbylých bílků.
3.
Rozmícháme na hladké těsto a rozdělíme na 2 díly. První díl nalejeme na připravený plech.
4.
Do druhého dílu přidáme kakao, promícháme a polejeme s ním první světlou část na plechu.
5.
Troubu si předehřejeme na 165 °C a pečeme cca 15 min.
6.
Mezitím si připravíme polevu a to tak, že cukr smícháme s vodou a rumem a rozmixujeme na hladkou polevu.
7.
Mažeme na vychladlé těsto rovnoměrně a polevu necháme zatuhnout cca 60 min.
8.
Vzhledem k tomu, že těsto je krásně měkké můžete použít vykrajovátka a vytvarovat si „rumáče“ do požadovaného tvaru.
9.
Přejeme dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 15 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
666.04 kcal |
Protein |
7.24 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
93.42 g
68.42 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
27.98 g
12.69 g
|
Reklama
Reklama