"Rumáče" - cukroví s rumovou polevou

„Rumáče“ jsou velmi oblíbené a rychle mizející vánoční cukroví ze stolu. Zároveň vám jejich příprava nezabere moc času a vaše kuchyně bude provoněná rumem a sladkou vůní cukroví. Těsto je jemné a po upečení se doslova rozplývá na jazyku. Ochutnejte je sami a vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Reklama

Ingredience

Na polevu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si do mísy připravíme žloutky s cukrem a rozetřeme.
2.
Poté přidáme mouku a sníh, který vyšleháme ze zbylých bílků.
3.
Rozmícháme na hladké těsto a rozdělíme na 2 díly. První díl nalejeme na připravený plech.
4.
Do druhého dílu přidáme kakao, promícháme a polejeme s ním první světlou část na plechu.
5.
Troubu si předehřejeme na 165 °C a pečeme cca 15 min.
6.
Mezitím si připravíme polevu a to tak, že cukr smícháme s vodou a rumem a rozmixujeme na hladkou polevu.
7.
Mažeme na vychladlé těsto rovnoměrně a polevu necháme zatuhnout cca 60 min.
8.
Vzhledem k tomu, že těsto je krásně měkké můžete použít vykrajovátka a vytvarovat si „rumáče“ do požadovaného tvaru.
9.
Přejeme dobrou chuť!

Od: Marie, 17.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
15 min vaření
45 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
666.04 kcal
Protein
7.24 g
Sacharidy
z toho cukr
93.42 g
68.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.98 g
12.69 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama