Škeble s ořechovou nádivkou
- Přidat foto
-
Reklama
Škebličky jsou trošku pracnější cukroví na přípravu, ale zato vynikající.
Reklama
Ingredience
na nádivku
na obalení
Postup přípravy
1.
Z prosáté mouky, tuku, vejce a vody si vypracujeme těsto a necháme v lednici odležet minimálně dvě hodiny, lépe však přes noc.
2.
Nádivku si připravíme před samotným pečením. Pouze promícháme ořechy, cukr, vejce a žloutky.
3.
Z těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme kolečka. Já používám zubaté vykrajovátko, škebličky jsou s ním hezčí.
4.
Na vykrájená kolečka poklademe hrudku nádivky, kolečko přehneme a okraje přitlačíme.
5.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů dorůžova.
6.
Necháme malinko vychladnout.
7.
Nakonec obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 3 hod celkem |
Množství: | 50 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
73.09 kcal |
Protein |
1.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.50 g
3.19 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.69 g
2.22 g
|
Reklama
Reklama