Škeble s ořechovou nádivkou

Škebličky jsou trošku pracnější cukroví na přípravu, ale zato vynikající.

Reklama

Ingredience

na nádivku

na obalení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z prosáté mouky, tuku, vejce a vody si vypracujeme těsto a necháme v lednici odležet minimálně dvě hodiny, lépe však přes noc.
2.
Nádivku si připravíme před samotným pečením. Pouze promícháme ořechy, cukr, vejce a žloutky.
3.
Z těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme kolečka. Já používám zubaté vykrajovátko, škebličky jsou s ním hezčí.
4.
Na vykrájená kolečka poklademe hrudku nádivky, kolečko přehneme a okraje přitlačíme.
5.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů dorůžova.
6.
Necháme malinko vychladnout.
7.
Nakonec obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Od: Šárka75, 18.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 3 hod celkem
Množství: 50 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
73.09 kcal
Protein
1.27 g
Sacharidy
z toho cukr
6.50 g
3.19 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.69 g
2.22 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama