Vepřové kostky na zelenině a rozmarýnu

Pomalu dušená vepřová kýta se zeleninou je hezky šťavnatá a krásně voní po rozmarýnu. Hodí se k bramborům i rýži.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na proužky.
2.
Vezmeme hlubší pánev s poklicí, rozehřejeme olej a dáme restovat cibuli. Přidáme vepřové kostky, osolíme, opepříme. Asi po 3 minutách restování podlijeme vodou. Přidáme kmín a rozmarýn.
3.
Očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Přidáme do pánve. Zakryjeme poklicí a necháme na mírném stupni dusit asi 1,5 až 2 hodiny. Během dušení doléváme vodu.
4.
Na posledních 15 minut přidáme do pánve směs mražené zeleniny.
5.
Vypneme pánev, vytáhneme vepřové kostky. Není třeba třídit maso a zeleninu, zkrátka jak se nám podaří. Zbývající zeleninovou směs na pánvi prošleháme tyčovým mixérem. Zjemníme smetanou a případně dosolíme. Podáváme společně s masem a přílohou.

Od: Iva V, 26.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 hod vaření
2 hod 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
445.25 kcal
Protein
24.93 g
Sacharidy
z toho cukr
15.72 g
6.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.07 g
9.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama