Vepřové kostky na zelenině a rozmarýnu
- Přidat foto
-
Reklama
Pomalu dušená vepřová kýta se zeleninou je hezky šťavnatá a krásně voní po rozmarýnu. Hodí se k bramborům i rýži.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na proužky.
2.
Vezmeme hlubší pánev s poklicí, rozehřejeme olej a dáme restovat cibuli. Přidáme vepřové kostky, osolíme, opepříme. Asi po 3 minutách restování podlijeme vodou. Přidáme kmín a rozmarýn.
3.
Očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Přidáme do pánve. Zakryjeme poklicí a necháme na mírném stupni dusit asi 1,5 až 2 hodiny. Během dušení doléváme vodu.
4.
Na posledních 15 minut přidáme do pánve směs mražené zeleniny.
5.
Vypneme pánev, vytáhneme vepřové kostky. Není třeba třídit maso a zeleninu, zkrátka jak se nám podaří. Zbývající zeleninovou směs na pánvi prošleháme tyčovým mixérem. Zjemníme smetanou a případně dosolíme. Podáváme společně s masem a přílohou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 2 hod vaření 2 hod 15 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 27 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
445.25 kcal |
Protein |
24.93 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.72 g
6.41 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.07 g
9.13 g
|
Reklama
Reklama