Išelské dortíčky

Neděláme moc krémového cukroví, ale Išelské dortíčky chybět nesmí.

Reklama

Ingredience

na náplň

na polevu

na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z prosáté mouky, kakaa, cukru, vanilky, citronové kůry, skořice, mletých mandlí a másla vytvoříme těsto a necháme alespoň dvě hodiny v chladu odležet.
2.
Poté z těsta vyválíme 3 mm silný plát a vykrajujeme kolečka. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na cca 170 stupňů necelých 10 minut.
3.
Na náplň si oříšky nasucho na pánvi nebo v troubě opražíme, v utěrce je pak třeme tak dlouho, až z nich opadají slupky. Oloupané ořechy pomeleme. Smícháme s cukrem, rumem, marmeládou a změklým máslem a slepujeme k sobě jednotlivá kolečka.
4.
Ve vodní lázni si rozpustíme tuk s čokoládou na polevu. Slepená kolečka zdobíme polevou a půlkou mandle.

Od: Šárka75, 28.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 45 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
116.78 kcal
Protein
1.39 g
Sacharidy
z toho cukr
9.78 g
5.61 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.76 g
3.44 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama