Išelské dortíčky
- Přidat foto
-
Reklama
Neděláme moc krémového cukroví, ale Išelské dortíčky chybět nesmí.
Reklama
Ingredience
na náplň
na polevu
na ozdobu
Postup přípravy
1.
Z prosáté mouky, kakaa, cukru, vanilky, citronové kůry, skořice, mletých mandlí a másla vytvoříme těsto a necháme alespoň dvě hodiny v chladu odležet.
2.
Poté z těsta vyválíme 3 mm silný plát a vykrajujeme kolečka. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na cca 170 stupňů necelých 10 minut.
3.
Na náplň si oříšky nasucho na pánvi nebo v troubě opražíme, v utěrce je pak třeme tak dlouho, až z nich opadají slupky. Oloupané ořechy pomeleme. Smícháme s cukrem, rumem, marmeládou a změklým máslem a slepujeme k sobě jednotlivá kolečka.
4.
Ve vodní lázni si rozpustíme tuk s čokoládou na polevu. Slepená kolečka zdobíme polevou a půlkou mandle.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod celkem |
Množství: | 45 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
116.78 kcal |
Protein |
1.39 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.78 g
5.61 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.76 g
3.44 g
|
Reklama
Reklama