Fazolový Stroganoff

Když nevařím pro sebe a přítele, mohu uvařit jídlo s žampióny 😀 Na omáčky sice moc nejsem, ale tahle mě moc lákala a neměla chybu. Jak jste na tom s omáčkami a žampióny vy?

Recept je od Petra Klímy z kuchařky Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny. Kuchařku určitě doporučuji, je plná zajímavých receptů <3

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Buď můžeme namočit fazole přes noc a předem vařit cca 45 minut nebo použít již uvařené z plechovky.
2.
Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli do růžova, poté přidáme protlak, hořčici a ještě chvíli restujeme.
3.
Vmícháme uzenou papriku a zalijeme 800 ml vody.
4.
Přidáme na plátky nakrájené žampióny a kyselé okurky, osolíme a vaříme cca 10 minut.
5.
Extra na pánvičce osmahneme do zlatova nakrájenou cuketu na kostičky.
6.
Nyní necháme pomalu vařit, než se voda pomalu vyvaří.
7.
Přidáme fazole a přes sítko prosypeme kukuřičný škrob (nebo solamyl).
8.
Nakonec vmícháme smetanu nebo kokosové mléko, dosolíme a dopepříme a podáváme s osmaženou cuketou.

Od: Liška, 29.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas:
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
380.55 kcal
Protein
10.37 g
Sacharidy
z toho cukr
25.24 g
12.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.47 g
21.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama