Fazolový Stroganoff
- Přidat foto
-
Reklama
Když nevařím pro sebe a přítele, mohu uvařit jídlo s žampióny 😀 Na omáčky sice moc nejsem, ale tahle mě moc lákala a neměla chybu. Jak jste na tom s omáčkami a žampióny vy?
Recept je od Petra Klímy z kuchařky Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny. Kuchařku určitě doporučuji, je plná zajímavých receptů <3
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Buď můžeme namočit fazole přes noc a předem vařit cca 45 minut nebo použít již uvařené z plechovky.
2.
Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli do růžova, poté přidáme protlak, hořčici a ještě chvíli restujeme.
3.
Vmícháme uzenou papriku a zalijeme 800 ml vody.
4.
Přidáme na plátky nakrájené žampióny a kyselé okurky, osolíme a vaříme cca 10 minut.
5.
Extra na pánvičce osmahneme do zlatova nakrájenou cuketu na kostičky.
6.
Nyní necháme pomalu vařit, než se voda pomalu vyvaří.
7.
Přidáme fazole a přes sítko prosypeme kukuřičný škrob (nebo solamyl).
8.
Nakonec vmícháme smetanu nebo kokosové mléko, dosolíme a dopepříme a podáváme s osmaženou cuketou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 26 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
380.55 kcal |
Protein |
10.37 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.24 g
12.24 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.47 g
21.42 g
|
Reklama
Reklama