Rychle připravené sójové nudličky s výbornou česnekovou omáčkou. Nejlépe se hodí ke špagetám nebo k jiným těstovinám.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Sójové nudličky dáme vařit na 15 minut do vody s hovězím bujónem. Pro lepší chuť je po 15 minutách vypneme a necháme v bujónu několik hodin. Poté z nich vymačkáme vodu.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nudličky a pomalu restujeme. Nudličky na pánvi ochutíme 3 stroužky česneku, solí, pepřem, provensálským kořením a oreganem. Restujeme asi 10 až 15 minut.
Mezitím dáme vařit špagety.
V jiném hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme mlékem a dobře promícháme. Ochutíme solí, pepřem a posledním česnekem.
Nachystáme špagety, přidáme orestované sójové nudličky a přeléváme omáčkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 634.57 kcal |
Protein: 27.30 g |
Sacharidy: 86.29 g |
z toho cukr: 10.74 g |
Tuk: 18.33 g |
z toho nas. MK: 10.39 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2232-sojove-nudlicky-na-cesneku