Krkovička s vejci a hermelínem
Pomalu dušená krkovička je krásně měkká a šťavnatá. Z obyčejného plátku masa, ale můžete vykouzlit mnohem větší dobrotu, když přidáte vejce a hermelín. Pár minut navíc a skvělé menu je na stole.
Reklama
Postup přípravy
1.
Plátky krkovičky rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Přidáme sladkou papriku a kmín. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Mezitím nakrájíme cibule na proužky. Vezmeme hlubší pánev s poklicí, rozehřejeme olej a přidáme plátky cibule. Chvíli restujeme.
3.
Na orestovanou cibuli dáme plátky krkovičky a necháme restovat asi 2 minuty na každé straně. Poté podlijeme vodou do 2/3 masa.
4.
Uzavřeme poklicí a necháme 1 hodinu a 45 minut dusit na velmi mírný stupeň. Postupně doléváme vodu a jedenkrát maso obrátíme.
5.
Až je maso měkké, na každý plátek rozklepneme vejce, zvýšíme teplotu a necháme 10 minut pod poklicí.
6.
Nakonec poklademe plátky nakrájeného hermelínu a necháme pod poklicí asi jen 2 minuty.
7.
Podáváme s bramborovou přílohou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
641.19 kcal |
Protein |
41.57 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.29 g
3.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
49.30 g
12.42 g
|
Reklama
Reklama