Vepřová kýta s pórkem a houbami
- Přidat foto
-
Reklama
Libová vepřová kýta chutná výborně se zeleninou a pravými hříbky. Hodí se k bramborům i rýži. Jako rychlá večeře zachutná i s pečivem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřovou kýtu nakrájíme na drobnější kostičky. Najemno nakrájíme i pórek. Propláchneme jej na cedníku.
2.
Na pánvi s poklicí rozehřejeme olej a přidáme vepřové maso. Snížíme teplotu, restujeme z obou stran. Přidáme kmín, pepř a sůl.
3.
Přimícháme pórek, krátce orestujeme a podlijeme vodou do 2/3. Dusíme na mírný stupeň alespoň jednu hodinu.
4.
Houby namočíme do mléka a necháme asi 15 minut. Poté přivedeme k varu a krátce povaříme. Přidáme k masu a pórku. Přidáváme až po první půl hodině vaření. Společně vaříme zbývající půl hodinu a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 52 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
304.10 kcal |
Protein |
37.18 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.88 g
8.28 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.83 g
1.72 g
|
Reklama
Reklama