Houbový kuba
- Přidat foto
-
Reklama
Kdo by neznal tradiční jihočeskou dobrotu, co voní česnekem a majoránkou? Krásné podzimní jídlo ze sušených pravých hříbků a krup.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kroupy propláchneme a uvaříme ve vývaru do poloměkka. Pak vypneme a necháme ještě asi půl hodiny vychladnout. Scedíme a necháme na cedníku okapat.
2.
Houby dáme do vody a přivedeme k varu. Asi 1 minutu povaříme a vypneme. Necháme 15 minut stát.
3.
Nakrájíme cibuli na drobné kousky. Vezmeme hlubokou pánev, co můžeme dát do trouby. Na 2/3 másla orestujeme cibuli. Přidáme scezené houby a promícháme. Přisypeme kroupy a podlijeme vývarem z hub.
4.
Společně vaříme. Ochutíme česnekem a kořením. Vyvaříme téměř všechnu vodu. Jakmile se kroupy začnou u dna mírně přichytávat dáme zapéct do trouby.
5.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Do krup vmícháme zbytek másla. Kroupy srovnáme na pánvi, uhladíme povrch.
6.
Vložíme do trouby a zapneme grilování s cirkulací vzduchu. Zapečeme dozlatova. Na povrchu budeme mít krustu, uvnitř budou kroupy hezky vláčné.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 40 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 45 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
576.69 kcal |
Protein |
18.15 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
53.77 g
5.23 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.98 g
18.25 g
|
Reklama
Reklama