Houbový kuba

Kdo by neznal tradiční jihočeskou dobrotu, co voní česnekem a majoránkou? Krásné podzimní jídlo ze sušených pravých hříbků a krup.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kroupy propláchneme a uvaříme ve vývaru do poloměkka. Pak vypneme a necháme ještě asi půl hodiny vychladnout. Scedíme a necháme na cedníku okapat.
2.
Houby dáme do vody a přivedeme k varu. Asi 1 minutu povaříme a vypneme. Necháme 15 minut stát.
3.
Nakrájíme cibuli na drobné kousky. Vezmeme hlubokou pánev, co můžeme dát do trouby. Na 2/3 másla orestujeme cibuli. Přidáme scezené houby a promícháme. Přisypeme kroupy a podlijeme vývarem z hub.
4.
Společně vaříme. Ochutíme česnekem a kořením. Vyvaříme téměř všechnu vodu. Jakmile se kroupy začnou u dna mírně přichytávat dáme zapéct do trouby.
5.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Do krup vmícháme zbytek másla. Kroupy srovnáme na pánvi, uhladíme povrch.
6.
Vložíme do trouby a zapneme grilování s cirkulací vzduchu. Zapečeme dozlatova. Na povrchu budeme mít krustu, uvnitř budou kroupy hezky vláčné.

Od: Ráďa 78, 5.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 45 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
576.69 kcal
Protein
18.15 g
Sacharidy
z toho cukr
53.77 g
5.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.98 g
18.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama